Intr-o analiza statistica realizata de Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta – IGSU se arata ca, in medie, in Romania, zilnic, 12 locuinte sunt afectate de incendii, in urma carora cade victima 1 om. Din cele 12 incendii, 5 se produc in pod/mansarda, iar 3 in bucatarie. Anual, 41 de copii sub 6 ani cad prada incendiilor, ca urmare a neglijentei parintilor, fara a avea posibilitatea sa se salveze. 27% dintre victimele incendiilor de locuinta sunt persoane de peste 70 de ani. Sursa IGSU.
Cu aceste cifre in minte, echipa de proiect a pornit in realizarea de parteneriate cu cat mai multe institutii din Romania in vederea stabilirii cadrului pentru protocolul de colaborare in cadrul proiectului SOS Fire.
Pe 16 decembrie 2019, Ioan Suru – coordonatorul din Romania a proiectului SOS Fire! a fost prezent in cadrul sedintei Consiliului Local al Comunei Armenis si a prezentat proiectul. Cutia cu jucarii si exercitii, si cele doua manuale, ce vor fi folosite in cadrul actiunilor urmatoare a fost prezentata si domnului Ioan Humita – Sef serviciu SVSU Armenis.
Vineri, 20 decembrie 2019, a prezentat proiectul in vederea stabilirii cadrului pentru protocolul de colaborare in cadrul Sedintei Consiliului Local al Comunei Slatina-Timis.
Proiectul “SOS Fire! Curs de formare europeana pentru elevi in domeniul prevenirii si primului ajutor prin implicarea civica” va fi derulat pe o perioada de doi ani si este implementat de cinci organizatii din Europa. Proiectul este finantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Actiunea cheie 2, K202 – Parteneriate strategice pentru educatia scolara. Fundatia The Open Network for Community Development este partenera in cadrul proiectului.
Leave a Reply