Pe 6 mai, Asociatia De Ajutor Mutual Moldovita (ADAM Moldovita) a sarbatorit 10 ani activitate pentru consolidarea societatii civile prin intermediul organizatiilor de tineret, femei si barbati. Pe parcursul zilei s-au trecut in revista istoricul asociatiei, activitatile si proiectele desfasurate impreuna cu voluntarii din comunitate, fiind subliniata importanta unui centru socio-medical bazat pe conceptul ajutorului reciproc (mutualitate) intr-o comunitate rurala.

De asemenea, a fost remarcat efortul depus de echipa de voluntari din Moldovita, coordonati de Mihaela Hiche, dar si cel depus de partenerii din Belgia. Primarul localitatii Kruibeke din Belgia, Jos Stassen, a tinut sa precizeze importanta organizatiilor sociale in dezvoltarea durabila a comunitatilor. Desi investitiile in acest domeniu nu produc efecte imediate, totusi cetatenii si serviciile sociale acordate acestora trebuie sa constituie o prioritate. Momentul aniversar a constituit un prilej de a consolida parteneriatul dintre Moldovita si Kruibeke si de a pune bazele unor noi proiecte.

La eveniment s-au alaturat prieteni, voluntari si parteneri ai asociatiei: DVD Kruibeke, ADR-Flandra, Mutualitatea Crestina din Belgia, Fundatia The Open Network for Community Development, Fundatia de Dezvoltare a Asociatiilor de Ajutor Mutual, Asociatia De Ajutor Mutual Slatina – Timis, Asociatia De Ajutor Mutual Cluj, Asociatia Proiect Pro Europa, Fundatia Proiecte Limburg Romania, Farmacia Darifarm. In cadrul evenimentului au luat cuvantul si viceprimarul localitatii Moldovita, Romeo Cocerhan si primarul localitatii Kruibeke – Belgia, Josef Stassen.

Dorim sa le uram si noi multi ani plini de activitati si proiecte, multa energie si putere de munca in vederea dezvoltarii durabile a comunitatilor din Romania.

Click aici pentru album foto si aici pentru articolul aparut in presa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.