The_Open_Network_Al_7_lea_Forum_al_Cooperarii_Descentralizate_Belgia_Romania

In perioada 3-5 octombrie, am sarbatorit la Timisoara 30 de ani de parteneriate unice intre organizatii belgiene si romanesti care promoveaza dezvoltarea durabila in domeniul sanatatii, educatiei, antreprenoriatului, dezvotarii comunitare durabile etc. Cooperarea descentralizata a fost mereu un pilon esential al relatiilor romano-belgiene, astfel ca a fost o ocazie reala de a discuta stadiul cooperarii dintre cele doua tari dupa 30 de ani de colaborare.

La evenimentul care a avut loc la Consiliul Judetean Timis a participat si Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania, E.S. Philippe Benoit.

Teme centrala a dicutiilor a fost „Trecutul, Prezentul si Viitorul – intr-un context de valori si aspiratii comune”.

Ne-am bucurat foarte mult de prezentarile facute pe parcursul celor trei zile de lucru: prezentarea Fundatiei belgiene pentru arsi privind proiectele realizate impreuna cu partenerii romani – ISU Timis, Dl. Raed Arafat, Asociatia Colectiv GTG 3010 – dar si cu ADR-Vlaanderen si Fundatia TON care au prezentat noul proiect european SOS Incendii.

Dr. Raed Arafat, secretar de stat Ministerul Afacerilor Interne, ne-a vorbit despre exemplul de telemedicina implementata in serviciile publice de urgenta.

De asemenea, in cadrul atelierelor de lucru am avut un prilej excelent pentru a face schimb de bune practici si pentru a discuta despre parteneriate viitoare. Va invitam sa descarcat Cartea Forumului cu un click aici.

Dorim sa multumim tuturor celor care au ajutat la organizarea si desfasurarea acestui eveniment, tuturor vorbitorilor pentru prezentarile facute si voluntarilor prezenti. „Cu ajutorul dvs. am reusit sa organizam un program interesant si divers, cu aproximativ peste 50 de vorbitori. Au fost realizate o multime de interactiuni, idei si provocari pentru viitor.” – Jozef Goebels, Presedinte Fundatia TON / ADR-Vlaanderen.

Pentru a urmari un scurt reportaj click aici. Pentru albumele foto click aici si aici.