The_Open_Network_Cu_pasi_siguri_spre_un_echilibru_intre_munca_si_viata

Un nou Focus grup a avut loc la Moldovita sub indrumarea doamnei Mihaela Hiche, expert in cadrul proiectului REGAL – Regaining life for precarious women at work, proiect in cadrul caruia Fundatia TON este partenera. Proiectul este cofinantat prin Programul Drepturi, Egalitate si Cetatenie al Uniunii Europene (2014-2020)/Call REC-AG-2018.

Indiferent de tara in care traiesc, multe femei se confrunta cu dificultati de echilibru intre munca si viata, ducand adesea la situatii precare. Acestea sunt dificultati in ceea ce priveste accesul la munca, conditiile de munca si discriminarea sau conditiile de viata. In multe cazuri, aceste bariere tind sa se acumuleze.

Discutiile din cadrul acestor focus grupuri pleaca de la presupunerea ca persoanele din mediul rural din Romania nu au mijloacele, spatiul si timpul pentru a aspira asupra propriei lor vieti, despre viitorul copiilor si al familiei lor. Aceasta lipsa de aspiratie impiedica o cautare si realizarea unui echilibru echitabil intre munca si viata.

De data aceasta, s-a discutat despre calitatile pe care si le identifica fiecare persoana. De la aceasta discutie s-a concluzionat ca e bine sa existe un echilibru intre cum ne vedem si cum ne-am dori sa fim, ca nu e mereu bine sa iti asumi prea multe si sa rezolvi totul in familie deoarece este greu apoi sa preia altcineva rolul tau.

Moderatorul a facilitat discutia in asa fel incat fiecare participanta a putut sa identifice diferenta intre viata pe care o are acum si viata pe care si-o doreste. Majoritatea participantelor isi doresc mai mult timp de odihna, de relaxare (calatorii, citit) si de petrecerea timpului cu familia.

Pentru a urmari activitatile desfasurate in Romania in cadrul proiectului, va invitam sa apreciati Pagina de Facebook REGAL Romania. Pentru albumul foto click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.