Fundatia The Open Network for Community Development este partener intr-un nou proiect finantare prin Programul Orizont 2020 – Programul-cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene. Proiectul “Crizele ca oportunitati: catre un nivel de comunicare a migratiei si o noua naratiune a integrarii de succes” – OPORTUNITATI se va desfasura pe o perioada de 48 de luni si este implementat de 14 parteneri din statele member ale Uniunii Europene (Italia, Romania, Austria, Franta, Portugalia, Belgia) si Tari africane (Senegal, Ghana, Mauretania).

Naratiunea despre criza nu a servit bine Europa: in loc sa uneasca statele membre in efortul de a depasi marile provocari prin integrarea si gestionarea migratiei cu succes, criza refugiatilor s-a transformat intr-o criza a UE.

Prin acest proiect, ambitia partenerilor este sa puna o naratiune mai incluziva despre migratie pe agenda politica si sociala, care sa recunoasca, ca fiecare criza este si o oportunitate: o sansa de a revizui principiile fundamentale ale UE, de a crea noi cunostinte cu privire la impactul naratiunilor, si sa initiem strategii narative de perspectiva care sa ne permita sa ajungem la o lume in flux, care sa conduca la o Europa mai incluziva, mai diversa si mai egala intre femei si barbati. Avand la baza o etica a dialogului si o abordare a drepturilor omului, proiectul nostru OPORTUNITATI propune o noua naratiune a integrarii de succes, care redirectioneaza atentia asupra beneficiilor migratiei si se indreapta catre o integrare mai reusita a migrantilor.

Aceasta ambitie uneste consortiul nostru, care include si parteneri africani din trei tari, Senegal, Mauretania si Ghana. Reuneste academicieni specializati in cercetari narative transversale, studii interculturale, studii media (sociale), statistici, precum si legislatia si politicile privind migratia; ONG-urile cu activitate in actiuni de migrare; si o companie de teatru de varf, care va contribui la cresterea impactului si a vizibilitatii prin difuzarea catre audiente nationale largi.

Abordarea noastra interculturala, transdisciplinara si multimetodica reflecta atat asteptarile si experientele migrantilor, cat si culturile specifice de intampinare ale Europei.

Experti in cadrul proiectului din partea Fundatiei The Open Network for Community Development sunt:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.