In perioada 19-26 martie 2023, a avut loc o saptamana de invatare in cadrul proiectului Inclusion, Blended Intensive Program, proiect cofinantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Participanti au fost un grup international de 35 de studenti (din Belgia, Germania, Romania, Ucraina, Finlanda) si cinci profesori (din Belgia, Germania, Romania).

Proiectul Inclusion, Blended Intensive Program a fost dezvoltat si implementat de Thomas More University College (Belgia), Evangelische Hochschule Ludwigsburg (Germania), Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” (Romania).

Excursia de imersiune din cadrul Programului intensiv mixt (interdisciplinar), destinata studentilor de la Asistenta Sociala, Nursing, Moase, Medicina, Terapie Ocupationala, Fizioterapie si Reabilitare Medicala, s-a axat anul acesta pe tema incluziunii si pe sistemul social si de sanatate din Romania. Participantii din proiect au lucrat cu studenti de la specializarile: nursing, moase, medicina generala, terapie ocupationala, balneofiziokinetoterapie si asistenta sociala.

Acest program a oferit studentilor participanti o oportunitate unica de a se intalni cu colegi, cadrele didactice, alti profesionisti, localnici intr-un context multiprofesional si multicultural. In acelasi timp, a creat un cadru excelent pentru a discuta cu studentii despre diferite teme de studiu si, in plus, a fost o explorare a bogatei culturi romanesti.

Programul a inclus prezentari, vizite la spitale, la centre de copii si pentru varstnici, intalniri cu reprezentanti ai institutiilor medicale, ai ONG-urilor care au activitati si proiecte in domeniu medical/al asistentei sociale.

Programul a fost pus la punct impreuna cu ADR-Vlaanderen/Fundatia The Open Network for Community Development (TON) si a fost ghidat de Jozef Goebels (Presedintele ADR/TON) si Ioan Suru, Vicepresedinte TON.

Toti participantii, atat studentii, cat si cadrele didactice, au fost foarte incantati de aceasta excursie, de noile perspective pe care le-au dobandit si de oportunitatea de a vedea alte culturi si de a se intalni si discuta cu oameni de diferite nationalitati. Exact pentru asta este facut si programul european Erasmus+.

Mai multe informatii va invitam sa cititi in raportul excursiei de imersiune (in limba engleza). Pentru albumul foto click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.