The_Open_Network_Focus_grupuri_in_proiectul_REGAL

La Moldovita doamnele au inceput discutiile pe marginea temei „Ce inseamna sa ai un echilibru intre munca si viata”. Aceste discutii au avut loc sub indrumarea doamnei Mihaela Hiche, expert in cadrul proiectului REGAL – Regaining life for precarious women at work, proiect in cadrul caruia Fundatia TON este partenera. Proiectul este cofinantat prin Programul Drepturi, Egalitate si Cetatenie al Uniunii Europene (2014-2020)/Call REC-AG-2018.

Grupul a fost impartit in echipe de cate 2 persoane, s-au extras foi pe care erau trecute rolurile femeilor, din diferite ipostaze (mama, sotie, fiica, angajata) si au fost completate activitatile specifice rolurilor. Apoi au fost prezentate intregului grup, s-au facut completari, au fost analizate afirmatiile identificate.

Dupa aceea, s-a trecut mai deplarte la o imagine prezentata pe ecran, o roata pe care erau completate sarcini asumate de catre o femeie si incadrate in timp, pe parcursul unei zile. Au fost analizate aceste sarcini si s-a concluzionat ca tipul de femeie careia i se potriceste graficul este: femeie activa, angajata in campul muncii dar care are si gospodarie iar treburile pentru intretinerea acesteia ii solicita destul de mult timp. Fiecare participanta a primit apoi cate o roata si a trebuit sa stabileasca in procente activitatile si sarcinile zilnice pe care aceasta le desfasoara. S-a observat o greutate in analiza propriilor activitati si sintetizarea lor sub forma rotii. S-a decis reevaluarea si discutarea acestei diagrame in viitoarea intalnire de grup.

Pentru a urmari activitatile desfasurate in Romania in cadrul proiectului, va invitam sa apreciati Pagina de Facebook REGAL Romania.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.