Identificarea beneficiarilor potentiali a fost inceputa gradual in Septembrie-Octombrie 2016 in fiecare dintre comunitati, pentru a pregati intrarea in actiune a asistentilor medicali cu jumatate de norma care au fost angajati cu data de 1 noiembrie 2016. Asistentele medicale si-au inceput activitatea prin evaluarea cazurilor deja identificate (au completat grile de evaluare a nevoilor, definirea planurilor individuale de interventie, similar cu documentatia ce este folosita in cazul finantarilor publice a serviciilor).

Furnizarea de servicii a continuat pe tot parcursul anului 2017; asistentii medicali angajati cu jumatate de norma in fiecare comunitate au fost sprijiniti de voluntari, echipele constituite oferind servicii sociale si medicale la domiciliu pentru peste 553 beneficiari. Intalniri lunare pentru coordonarea lucrului in echipa au fost organizate in fiecare dintre comunitati.

O parte din voluntari a fost recrutata incepand cu 1 noiembrie 2016, procesul continuand si in 2017; rolurile voluntarilor au fost definite in cadrul organizatiilor locale, respectiv au fost identificate roluri de organizare a serviciilor, de sprijin administrative, organizarea voluntarilor in comunitate pentru identificarea beneficiarilor si acordarea de suport activitatilor asistentilor medicali.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.