Activitatea celui de al 4-lea focus grup din cadrul proiectului REGAL a avut loc in data de 30 noiembrie 2019 si s-a derulat sub semnul zilei nationale a Romaniei. Astfel, inca de la inceputul activitatii exercitiile au fost adaptate si au valorificat simbolurile nationale.
O noua intalnire, o noua ocazie de a petrece timp de calitate impreuna. Doamnele de la Modovita au continuat sa-si impartaseasca din povestile lor si sa discute despre echilibrul munca-viata. Folosind metoda interviului si a diferitelor exercitii, s-a inceput lucrul la cartea cu ”Povesti din Moldovita”.
Sub indrumarea doamnei Mihaela Hiche, expert in cadrul proiectului REGAL, fiecare femeie a primit o foaie cu desenul “Indicatorul de viteza” si au fost invitate sa se gandeasca la un exemplu concret din viata lor in care indicatorul a fost inclinat foarte mult spre stanga sau dreapta, astfel putand sa-si identifice un moment de dezechilibru intre munca si viata.
Va invitam si pe dvs. sa incercati acest exercitiu. Folositi imaginea cu “Indicatorul de viteza”. Trebuie sa raspundeti la cateva intrebari simple: Ce s-a intamplat concret? Care a fost situatia concreta? Cine a ajutat? Cine ar fi putut ajuta? Sunt multe femei care se confrunta cu aceasta problema? Daca da, ce ar putea fi facut la nivel de schimbare de legislatie pentru a veni in ajutorul femeilor care traverseaza aceeasi problema? Poate statul sa faca ceva? Pot reprezentantii din societatea civila (ONG-uri) sa faca ceva?
Proiectul „REGAL – Regaining life for precarious women at work” este cofinantat prin Programul Drepturi, Egalitate si Cetatenie al Uniunii Europene (2014-2020)/Call REC-AG-2018. Pentru albumul foto click aici.
Leave a Reply