the-open-network-Re-Invest-Pachet-de-lucru-3-–-Romania

Acest raport este pregatit in cadrul proiectului Europa H2020 „Reconstruirea unei Europe favorabile incluziunii, bazata pe valori de solidaritate si incredere prin investitii sociale” (RE-InVEST). Proiectul isi propune sa evalueze strategia de investitii sociale a Comisiei Europene pus in aplicare in 2013, ca raspuns la prejudiciul social al crizei financiare din 2008.

Consortiul partenerilor institutionali din cadrul proiectului evalueaza prejudiciul social al crizei in domeniul drepturilor omului si a abordarilor bazate pe capabilitati cu specific pentru acele grupuri vulnerabile afectate cel mai mult de criza din cele 12 tari (13 regiuni) acoperite de consortiu. Analizele sunt efectuate de catre partenerii locali, ONG-uri si / sau cercetatori.

Consortiul proiectului RE-InVEST a dezvoltat in comun metodologia PAHRCA care combina principiile de cercetare de actiune participativa cu drepturile omului si abordari capacitative. Aceasta cercetare calitativa, participativa nu genereaza rezultate reprezentative, ci mai degraba are ca scop aprofundarea intelegerii impactului economic, social, cultural si politic a crizei economice asupra vietii persoanelor vulnerabile, oferindu-le acestora o voce.

Intregul Raport realizat de echipa TON in cadrul acestui proiect il gasiti in limba engleza aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.