the-open-network-Re-Invest-vizita-la-Hodora

Catre furnizarea de servicii incluzive prin investitii sociale in Romania
O analiza a cinci sectoare, cu un accent deosebit pe educatia timpurie si ingrijire in comunitatile de romi
Autori: Patrick Van den Nieuwenhof si Cristina Chert

Acest raport este pregatit in cadrul proiectului Europa H2020 “Reconstruirea unei Europe favorabile incluziunii, bazata pe valori de solidaritate si incredere prin investitii sociale” (RE-InVEST). Proiectul isi propune sa evalueze strategia de investitii sociale a Comisiei Europene pus in aplicare in 2013, ca raspuns la prejudiciul social al crizei financiare din 2008.

Consortiul RE-InVEST evalueaza prejudiciul social al crizei din domeniul drepturilor omului si a abordarilor bazate pe capabilitati cu un ochi pentru acele grupuri vulnerabile afectate cel mai mult de criza din cele 12 tari (si 13 regiuni) acoperite de consortiu. Analizele sunt efectuate de catre partenerii locali, care sunt formate din ONG-uri si / sau cercetatori.

Consortiul RE-InVEST a dezvoltat in comun metodologia-PAHRCA care combina principiile de cercetare de Actiune Participativa cu Drepturile Omului si Abordari de Capacitate. Aceasta cercetare calitativa, participativa nu genereaza rezultate reprezentative, ci mai degraba are ca scop aprofundarea intelegerii impactului economic, social, culturale si politice ale crizei asupra vietii persoanelor vulnerabile, oferindu-le o voce.

Acest proiect a primit finantarea programului de cercetare si inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene in temeiul Acordului de finantare nr. 649447

Pachet de lucru 6 – Romania / Catre furnizarea de servicii incluzive prin investitii sociale in Romania

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.