the-open-network-Prima-intalnire-in-cadrul-proiectului-REGAL

Anul 2019 a inceput cu o veste buna. Un nou proiect a fost aprobat. Pentru o perioada de 24 de luni, Fundatia TON va implementa proiectul REGAL – Regaining life for precarious women at work. Proiectul REGAL se doreste a reda o voce femeilor din mediul rural din Romania pentru un echilibru intre munca si viata. Cei cinci parteneri internationali din cadrul proiectului isi propun sa transmita Comunitatii Europene realitatea cu care se confrunta femeile, nevoia acestora de echilibru intre o munca dorita si raspunsul personal pentru restul obligatiilor familiale.

REGAL va depasi natura generala a pachetului proiectului, va incerca sa identifice vidurile pentru grupurile sub-reprezentate in legislatia actuala; va propune solutii si va cauta indirect reducerea numarului de femei care lucreaza si se confrunta chiar si avand un venit, cu perioade de disconfort financiar. Activitatile vor implica: imbunatatirea competentelor acestor femei prin intermediul drepturi lor pe care acestea vor constientiza ca le au, constientizare relevata prin intermediul metodei povestirii, sesiuni participative pentru a face fata problemelor individuale, pentru a creste aspiratiile si gasi solutii concrete care sa duca la un set de instrumente spre un acces liber pe piata muncii; cresterea gradului de constientizare prin intermediul campaniilor UE si nationale de informare in campurile virtuale „social-media”.

Parteneri in cadrul acestui proiect sunt: BEWEGING (Belgia), Groupe de Recherche et de Realisations pour le Developpement Rural (Franta), Focus Ireland LTD (Irlanda), REDE EUROPEIA ANTI POBREZA ASSOCIATION (Portugalia) si Fundatia TON (Romania).

Reprezentanti ai organizatiilor partenere s-au intalnit la Bruxelles, Belgia, in perioada 28.02 – 01.03.2019 la prima intalnire din cadrul proiectului. In cadrul intalnirii s-a stabilit calendarul activitatilor ce vor conduce la 18 rezultate, cum ar fi: un website european al proiectului, 5 pagini nationale pentru Facebook, 5 conferinte nationale cu partile interesate, 5 carti realizate, un raport UE de sinteza, un set de instrumente metodologice.

Pentru albumul foto click aici

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.