the-open-network-raport-anual-2017

Cu acest raport anual TON 2017, va prezentam rezultatele unui an incitant si stimulant pentru reteaua noastra.

Pe de o parte am dezvoltat capacitatea noastra institutionala cu lideri in crestere in diferite departamente TON. Training-urile regionale de primavara reprezinta o marturie a acesteia. In plus, training-ul national TONNE din Slatina-Timis a adus intreaga retea impreuna la celebrarea celor 5 ani ai Fundatiei TON. Diferitele grupuri locale isi imbunatatesc activitatile, iar reteaua continua sa creasca in fiecare an.

In spiritul cooperarii belgiano-romane, am continuat semnarea de contracte de colaborare cu noi parteneri, CARP-OMENIA, InfoCons, Colectiv 30.10, iar cooperarea dintre ADR si TON este consolidata. Impreuna am fost coorganizatori si participanti la cel de-al 6-lea Forum de cooperare descentralizata intre Belgia si Romania din Mons, Belgia.

In cadrul proiectului RE-InVEST am continuat sa fim un partener apreciat si de incredere. Am creat vizibilitate mare prin proiectul de ingrijire la domiciliu, unde finantarea din Elvetia s-a incheiat in 2017, dar toti partenerii au decis sa continue si chiar sa extinda proiectul privind asistenta sociala si medicala in viitor. Se pregateste un plan de parteneriat real. In plus, au fost discutate si lansate noi propuneri de proiecte in 2017.

Suntem recunoscatori tuturor sponsorilor si sustinatorilor nostri. Este in fiecare an o munca uriasa sa gasesti banii necesari pentru a creste. Acesta este motivul pentru care am creat un grup de lucru pentru strangerea de fonduri in ADR-Vlaanderen. Pe de alta parte, incercam sa fim cat mai vizibili si mai prezenti posibil. Lucram la un plan pentru lansarea „ambasadorilor TON” in 2018.

Sprijinul ambasadei belgiene din Romania si al ambasadei romanesti din Belgia a fost cu adevarat apreciat. De asemenea, am inceput sa incorporam alte ambasade din Romania pentru a colabora, in timp ce incercam sa-i facem pe parlamentarii din Romania si Belgia sa se implice mai mult si sa colaboreze din nou. De fapt, ADR / TON sunt adevaratii ambasadori ai Flandrei in Romania, vizibili si accesibili pentru toate grupurile societatii.

Multe multumiri lucratorilor TON si voluntarilor. Nu este intotdeauna usor de lucrat, dar daca vezi rezultatele crescande anual – esti stimulat sa continui. Mai este inca un drum lung, dar este frumos sa vedem ca ceea ce initiem impreuna se cunoaste din ce in ce mai mult in Romania, ceea ce inseamna ca viitorul este al nostru.

JOZEF GOEBELS
Presedinte TON & ADR-Vlaanderen

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.