Pe parcursul Saptamanii Belgiene din Cluj (24-27 aprilie 2017), Actiunea Satele Romanesti-Flandra (ADR-Vlaanderen) si Fundatia The Open Network for Community Development (TON) organizeaza doua seminarii in care tema centrala, TIC (Tehnologia informatiei si comunicatiilor) si automatizarea, este strans legata de nevoile comunitatii. Ambele seminarii vor avea loc la Grand Hotel Italia din Cluj (str. Trifoiului nr. 2). Va invitam sa participati activ la aceste seminarii. Inscrierile se poate face la adresa: patrick.nieuwenhof@hotmail.com – de preferat inainte de 24 aprilie 2017.

Seminarul de miercuri, 26 aprilie 2017 (10:00-12:00)
Berbesti – Valcea: determinarea profilului comunitatii si oportunitati de afaceri
Herselt si Berbesti colaboreaza de mult timp. Recent, a fost realizata o harta sociala si a fost cartografiat potentialul de investitii. In cadrul acestui seminar va fi facuta o prezentare a acestui potential. O prezentare de ansamblu va fi asigurata de Camera de Comert a jud. Valcea si Centrul de Afaceri Flandra din Ramnicu Valcea. Este prevazuta si o conferinta video cu Kathleen Helsen, membra a Parlamentului Flamand si sustinatoare a acestei cooperari.

Seminarul de joi, 27 aprilie 2017 (10:00-12:00)
e-sanatate si m-sanatate
Politicile UE insista asupra configurarii tehnologiei informatiilor si strategiei de gestionare a datelor pentru a sprijini monitorizarea si guvernarea. Aceasta include, in special, investitii mai mari in e-sanatate si m-sanatate. In acest scop a fost creata o retea de voluntariat la nivelul UE privind e-sanatatea. Toate memorandumurile au inclus masuri pentru e-sanatate. Romania, de exemplu, a dezvoltat instrumente pentru e-sanatate cu ajutorul fondurilor comunitare. In cadrul acestui seminar ne vom concentra pe legatura dintre evolutia e-sanatate si nevoile de sanatate ale comunitatii. Vor fi prezentate bune practici cu ajutorul exemplelor de la Crucea Alb-Galbena si Peditel 1791.

A V-a editie a Saptamanii Belgiene este organizata de catre BEROBA – Belgian Romanian Business Association (Asociatia Romano-Belgiana a Oamenilor de Afaceri) in parteneriat cu Ambasada Belgiei in Romania.

Intregul program al Saptamanii Belgiene de la Cluj poate fi consultat aici.
Programul seminariilor poate fi consultat aici.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.