the-open-network-Saptamana-SOS-Fire!-la-Liceul-Stefan-cel-Mare-Codaesti-jud-Vaslui

Elevii din clasa a VII-a de la Liceul „Stefan cel Mare” Codaesti, jud. Vaslui au facut cunostinta cu pompierul „BRAVO”, personajul din posterul „Vrei sa fii ajutorul meu de pompier?”.

Cu ocazia „Saptamanii SOS Fire!” desfasurata in cadrul proiectului „SOS Fire!”, elevii au fost informati despre tema, scopul si obiectivele activitatii. Printr-un exercitiu de brainstorming s-a discutat despre profesia de pompier, ce inseamna un incendiu, care sunt elementele care fac parte din triunghiul focului. S-au prezentat tipurile de arsuri si ce trebuie facut in astfel de cazuri. Apoi acestia au completat si chestionarul „Evita arsurile”.

Elevii au fost impartiti in 4 grupe (a cate 4-5 elevi) si au primit cele 5 seturi de imagini: casa, apartament, masina, scoala, pomul de Craciun. Pe baza discutiilor, de la nivelul grupei, elevii au asezat imaginile in ordinea corecta. Fiecare echipa a prezentat situatia si s-au verificat raspunsurile date la nivelul echipei.

Pompierul „BRAVO” este foarte mandu de fiecare dintre ei si este fericit ca si-a gasit ajutoare de nadejde.

Felicitam si noi toate noile ajutoare de pompieri si pe profesorii care au organizat aceasta activitate: doamna Prof. Bandac Lacramioara Daniela si doamna Prof. Gradinaru Corina. Pentru albumul foto click aici.

Proiectul „SOS Fire!” isi propune sa creeze constientizarea copiilor din scolile europene despre riscurile cauzate de incendiu, prevenirea acestuia si cele mai importante masuri de pus in aplicare in caz de urgenta si incendiu. Proiectul este finantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Actiunea cheie 2, K202 – Parteneriate strategice pentru educatia scolara.

Pentru mai multe informatii despre proiect va invitam sa vizitati site-ul proiectului sau Pagina Facebook.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.