In data de 3 mai, un al doilea Simpozion in cadrul initiativei „Catre o diplomatie medicala – o perspectiva romano-belgiana” a fost organizat de Ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei, doamna Andreea Pastarnac, la Bruxelles. De aceasta data tema a fost „Noi cooperari in domeniul oncologiei – o perspectiva romano-belgiana”, evenimentul fiind organizat de  Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei, Biroului regional European al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si Reteaua Europeana pentru Prevenirea Fumatului.

Obiectivele acestui simpozion au fost prezentarea Planului National de Prevenire si Combatere a Cancerului din Romania, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2023, precum si prezentarea politicilor si programelor de prevenire si tratament al cancerului in Romania, Belgia si Uniunea Europeana.

Viceprim-ministrul Guvernului Flandrei Hilde Crevits, ministru flamand pentru sanatatea publica, s-a concentrat in video-mesajul sau pe subiecte care ar putea fi transformate in motoare relevante pentru cooperarea bilaterala si a mentionat activitatea importanta a ADR-Vlaanderen si modelul de bune practici al ADAM Slatina-Timis si colaborarea cu Geel.

Jozef Goebels, presedintele ADR-Vlaanderen/Fundatiei TON si Eduard Fron, membru al consiliului de administratie ADR-Vlaanderen au participat la aceasta conferinta si au avut ocazia sa se intalneasca si sa vorbeasca cu diferiti participanti precum Ambasadorul Romaniei, doamna Andreea Pastarnac; doamna Diana-Loreta PAUN, consilier prezidential in cadrul Administratiei Prezidentiale, Departamentul de Sanatate Publica; doamna Caroline Bollaers, Biroului regional European al OMS; Dr. Patrick Martens, directorul Centrului pentru depistarea cancerului din Flandra (CVKO).

ADR-Vlaanderen/Fundatia TON sunt avocati si promotori ai Diplomatiei in domeniul Sanatatii intre Belgia, Romania, Republica Moldova si doresc sa continue sa lucreze in jurul acesteia si in viitor. Va invitam sa cititi mai multe informatii in comunicatele de presa privind conferinta pe romania-actualitati.rostiridiaspora.ro si dcmedical.ro. Pentru albumul foto click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.