Voluntarii – o binefacere pentru comunitate
Training Regional OLF Coman, Bacau
Moderatori: Doina Enache si Viorica Vintila-Sontica

Sambata, 7 mai 2016, in localitatea Coman, jud. Bacau, a avut loc Trainingul Regional – Dezvoltarea Organizatiei Locale de Femei (OLF) ,,Voluntarii – o binefacere pentru comunitate”, training desfasurat sub umbrela si cu logistica Fundatiei The Open Network.

Aici am fost intampinati cu multa caldura si afectiune de doamnele locului, printre ele aflandu-se si doua cunostinte mai vechi (Teresa si Maria) de la intalnirea OLF din septembrie 2008 din Berbesti, jud. Valcea.

Organizatia de femei de la Coman, din motive obiective, s-a destramat dar nucleul a ramas alaturi de preotul Daniel Cobzaru care isi desfasoara activitatea la biserica din sat. Tema trainingului s-a cuplat exact pe ce fac aceste doamne coordonate de parintele Daniel, dumnealor desfasurand o munca de voluntariat pentru comunitate cu multe activitati sociale, educative, culturale si distractive.

Prezentandu-le activitatile din comunitatile noastre CDL Dumitresti-Centru si OLF Poienita au fost incantate exclamand: „si noi facem astfel de activitati dar nu avem poze sa demonstram!”. Asa am constatat ca le este necesar un aparat foto si o mica finantare pentru reinchegarea grupului dar si alegerea unui lider care sa le tina unite, deoarece toate participantele la training sunt dornice sa se implice in actiuni la nivelul comunitatii. In urma discutiilor purtate ele au decis sa aleaga ca lider pe doamna Antonina Birsan, o persoana tanara cu putere de munca.

La atelierul practic, pentru a trezi interesul participantilor, sa nu plictisim si pentru a face ceva impreuna ne-am hotarat sa facem o prajitura specifica zonei Vrancei. In acest fel a fost alungata monotonia iar fiecare a plecat acasa cu ceva nou invatat.

Scopul a fost atins. Ca niste albinute toate membrele si-au adus aportul demonstrand ca mainile unui voluntar pot face orice. Activitatea s-a terminat intr-o atmosfera vesela, fara rezerve putem spune, cu cantec, joc si voie buna, iar noi asteptam cu mult drag sa ne revedem.

Pentru fotografii din cadrul training-ului click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.