In data de 9 mai, o delegatie a ADR-Vlaanderen/Fundatiei TON a facut o vizita la Scoala Babel din Timisoara, cu care avem un parteneriat de lunga durata. Jozef Goebels (Presedinte ADR/TON), Ioan Suru (Vicepresedinte TON) si Cristina Vladu (Expert in sanatate ADR/TON) au vizitat noua cladire a Scolii Babel (realizata intr-un an in parteneriat si fiind un model pentru multe tari).

Delegatia a vizitat diferitele clase si sectii ale noii scoli si a purtat discutii despre diferite proiecte. De exemplu, exista sprijinul, tot prin intermediul BEROCC si al companiilor belgiene, pentru proiectul Erasmus „Movement for Improvement”, care aduce studenti in Olanda anul acesta si in Belgia anul viitor. De asemenea, se cauta resurse pentru a traduce cartile despre Educatia experimentala publicate de CEGO (Center for Experimental Education) de la KU Leuven Belgia, si mai precis de profesorii Ferre Laevers si Ludo Heylen.

De asemenea, a avut loc o discutie privind modul in care se va lucra in viitor la prevenirea si formarea in acest sens pentru profesorii din regiunea extinsa si cu partenerii ADAM Slatina-Timis, Scoala Babel, autoritatile din domeniul sanatatii, companiile belgiene, partenerii belgieni din proiect etc.

S-a discutat despre o cooperare viitoare si mai intensa si, cu siguranta, despre pregatirea excursiei de imersiune cu elevii de la Scoala Babel de anul viitor in Belgia.

Intre timp, in spatele scolii existente se construieste o cladire similara, care va fi inaugurata pana la sfarsitul acestui an.

Aceasta este o initiativa minunata intr-o tara in care si sistemul de invatamant, mai ales in zonele rurale, geme si se observa o puternica demotivare si abandon.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.