The-Open-Network-Ziua-Nationala-a-Belgiei-21-iulie

Expertul in politici de sanatate Cristina Vladu si expertul juridic Diana Negut au reprezentat ADR Vlaanderen si Fundatia The Open Network for Community Development (TON) la evenimentul de celebrare a Zilei Belgiei din data de 21 iulie 2021.

Peste 120 de persoane s-au alaturat evenimentului si au avut ocazia sa faca retea si sa se bucure de diverse bunatati belgiene.

Pe parcursul evenimentului desfasurat in Gradina Cortina din Corbeanca, au fost promovate activitatile celor doua organizatii (ADR Vlaanderen si Fundatia TON), au fost distribuite rapoartele anuale ale Fundatiei TON, rapoartele de studiu de caz din Slatina-Timis si un pliant care evidentiaza posibilitatea legala a companiilor de a finanta ONG-uri cu fonduri deductibile din impozitele lor.

Cele doua experte au prezentat interlocutorilor cele doua probleme ale politicii de sanatate – prevenirea primara pentru bolile netransmisibile si asistenta medicala integrata medico-sociala la domiciliu ca doua politici eficiente din punct de vedere al costurilor care necesita atat decizii de top ale orasului (pe care le urmam cu Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei – CDR), cat si exemple pilot de jos in sus (care ar putea fi realizate prin parteneriate intre organizatii civice locale, companii, guverne locale din comunitatile in care traiesc).

Reamintim ca acest eveniment a fost organizat de Belgian Luxembourg Romanian Moldovan Chamber of Commerce (BEROCC) in parteneriat cu Ambasada Regatului Belgiei la Bucuresti, Belgian Connection si Vlamingen in the Wereld Roemenie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.