In perioada 12-14 octombrie 2017, ADR-Vlaanderen, OVR-WB, Ambasada Romaniei in Belgia si Opération Villages Roumains Solidarités (Franta) organizeaza cea de-a 6-a editie a Forumului Cooperarii Descentralizate Romania – Belgia, cu tema discutiilor axata pe situatia actuala a cooperarii descentralizate intr-o Europa in schimbare: oportunitati Europa 2020. Forumul va fi gazduit la The Grand Hornu / Mons in Belgia.

Tema si subiectele de discutie ale forumului din acest an se vor baza pe concluziile si evaluarile forumurilor, reuniunilor si conferintelor anterioare si se va avea in vedere o cooperare descentralizata intre Belgia, Franta si Romania in cadrul prioritatilor Europa 2020. Obiectivele Strategiei Europa 2020 sunt transpuse in prioritatile nationale, insa au sens doar daca autoritatile locale si grupurile societatii civile preiau aceste prioritati in timp ce pun in aplicare politici si proiecte. Forumul 2017 se va concentra asupra rolului grupurilor de actiune locala in implementarea si atingerea acestor prioritati.

Avand in vedere acest context general, Forumul va analiza mai detaliat urmatoarele subiecte:
– Reprofilare
– Investitiile sociale si economia sociala
– Dezvoltare rurala
– Societate civila
– Sanatate
– Schimburi culturale

Click aici pentru imagini din timpul sesiunilor de lucru. Mai multe informatii gasiti pe site-ul evenimentului – FOBERO.