CLS

Departamentul de Sanatate - Comitete Locale de Sanatate (CLS)

Comitetul Local de Sanatate (CLS) este un grup formal sau informal constituit de catre reprezentanti de la nivel comunitar (scoala, biserica, Consiliul Judetean, zona de afaceri, spital etc.), care are drept obiectiv principal cresterea nivelului de sanatate a membrilor comunitatii prin actiuni integrate (initiative punctuale de la nivel local pana la modificarea politicilor de sanatate).

Cum functioneaza un CLS?

Un CLS poate fi un grup informal sau formal (asociatie) care pe baza planului anual dezvolta activitati, proiecte ce contribuie la cresterea gradului de sanatate al membrilor comunitatii in care CLS-ul isi desfasoara activitatea. CLS-ul poate dezvolta proiecte si actiuni concrete sau poate functiona ca un for consultativ pentru dezvoltarea politicilor de sanatate locala. Un CLS este un grup de lucru multidisciplinar.

Un CLS nu dezvolta activitati medicale. In momentul in care un CLS se autorizeaza pentru dezvoltarea de actiuni medicale se transforma intr-un ADAM.

Cine poate face parte dintr-un CLS?

Orice persoana care doreste sa contribuie la dezvoltarea politicilor de sanatate de la nivel local si care poate contribui prin expertiza pe care o are la dezvoltarea de actiuni si proiecte pentru o stare de sanatate mai buna la nivelul comunitatii din care face parte.

Exemple de activitati posibile derulate de un CLS:

  • campanii de educare pentru o stare de sanatate mai buna
  • campanii de preventie
  • campanii de constientizare cu privire la aspecte daunatoare legate de sanatatea

publica identificate in comunitate

  • evenimente comune in colaborare cu institutii autorizate pe servicii medicale pentru

imbunatatirea gradului de sanatate al populatiei

  • evenimente sportive
  • evenimente de constientizare cu privire la alimentatia

sanatoasa

CLS-uri membre in retea:

  1. CLS Bordesti, jud. Vrancea
  2. CLS Stremt, jud. Alba
  3. CLS Cerchejeni, jud. Botosani
  4. CLS Viscri, jud. Brasov

Sponsori si parteneri

Suntem recunoscatori tuturor sponsorilor si sustinătorilor nostri. Este in fiecare an o munca uriasa sa gasesti banii necesari pentru a creste.