REGAL

Proiectul este o voce exprimata a femeilor din mediul rural din Romania pentru un echilibru intre munca si viata (Rights, Equality and Citizenship Programme/Call REC- AG-2018).

Aprobat in 2018, proiectul REGAL isi propune sa transmita Comunitatii Europene realitatea cu care se confrunta femeile din mediul rural romanesc, nevoia acestora de echilibru intre o munca dorita si raspunsul personal pentru restul obligatiilor familiale.

Partenerii din cadrul acestui proiect care vor desfasura activitati pe parcursul a 24 de luni sunt: BEWEGING (Belgia), Groupe de Recherche et de Realisations pour le Developpement Rural (Franta), Focus Ireland LTD (Irlanda), REDE EUROPEIA ANTI POBREZA ASSOCIATION (Portugalia) si Fundatia The Open Network for Community Development (Romania).

REGAL isi propune sa coreleze directiva Europeana cu privire la pachetul de masuri privind echilibrul vietii profesionale cu dispozitia din EPSR care prevede sa se favorizeze egalitatea de sanse a grupurilor slab reprezentate. REGAL va depasi natura generala a pachetului si va incerca sa identifice vidurile pentru grupurile sub-reprezentate in legislatia actuala si va propune solutii si va cauta indirect reducerea numarului de femei sarace care lucreaza.

Activitatile vor implica: imbunatatirea competentelor acestor femei prin intermediul drepturilor pe care aceste vor constientiza ca le au, constientizare relevata prin intermediul metodei povestirii, sesiuni participative pentru a face fata problemelor individuale, aspiratiilor si solutiilor concrete care sa duca la un set de instrumente spre un acces liber pe piata muncii; cresterea gradului de constientizare prin intermediul campaniilor UE si nationale de informare in domeniul social media. Aceste activitati vor conduce la 18 rezultate, cum ar fi: un website european al proiectului, 5 pagini nationale pentru Facebook, 5 conferinte nationale cu partile interesate, 5 carti realizate, un raport UE de sinteza, un set de instrumente metodologice.