Cine suntem

O initiativa Romano – Flamanda.

Ne-am nascut in aprilie 2012 din dorinta de a asigura vizibilitatea, sinergia si sustenabilitatea parteneriatelor romano-belgiene din domeniul dezvoltarii
comunitare (active inca din 1989), dar si de a dezvolta aceasta retea de actiune prin colaborarea si schimbul de experienta cu organizatii nationale si/sau internationale interesate de domeniul dezvoltarii comunitare.
Suntem o Retea de oameni pentru oameni si pentru comunitatile romanesti, o organizatie neguvernamentala infiintata de parteneri din Romania si Belgia.
Reunim intr-o retea nationala atat organizatii neguvernamentale cat si grupuri informale, stabilite la nivel local, regional sau national. Desi diferite ca domenii
de activitate si mod de organizare, toate structurile au in comun infiintarea lor ca urmare a unui parteneriat romano-flamanda si/sau orientarea catre nevoile comunitatilor locale.

Scopul si misiunea

Obiectivele si misiunea Fundatiei sunt subsidiare dezvoltarii proiectelor internationale de dezvoltare comunitara sustenabila, promovarii bunelor practici de colaborare Romano-Belgiene.
Fundatia va lucra in cadrul comunitatilor locale, la nivel local, regional, national si international pentru o abordare integranta a conceptului de dezvoltare comunitara in toate ariile politicilor Romaniei si Uniunii Europene pentru atingerea unui nivel optim de dezvoltarea comunitara sustenabila.

Obiective specifice
  • sa sprijine implicarea activa a comunitatilor in vederea atingerii dezvoltarii comunitare sustenabile;
  • sa activeze si mobilizeze membrii comunitatilor locale, regionale, nationale si internationale prin mijloace de informare si lobby prin resurse, cursuri, dialog sistematic si schimburi, in vederea angajarii in modelarea politicilor europene si nationale, implementarea si monitorizarea legislatiei la nivel national;
  • sa actioneze intr-o maniera democratica, transparenta, reprezentativa si inclusiva, asigurand proceduri de consultare transparente, strategii de informare si promovare a bunelor practici de dezvoltare comunitara in domenii precum: educatia, lidership-ul, sanatate, dezvoltare comunitara s.a.m.d.;
  • coordonarea si colaborarea in cadrul actiunilor si activitatilor organizatiilor romano-flamande ce reprezinta dezvoltarea comunitara sustenabila.

Vino alaturi de noi!

Implica-te pentru o viata mai buna in comunitate printr-o dezvoltare durabila

12545

Voluntari

24

Organizatii membre

5456

Evenimente

Mesajele fondatorilor TON

Sponsori si parteneri

Suntem recunoscatori tuturor sponsorilor si sustinătorilor nostri. Este in fiecare an o munca uriasa sa gasesti banii necesari pentru a creste.