the-open-network-7-zile-pline-de-aventuri-frumoase-pentru-ciclistii-belgieni

Proiectul pentru ingrijire la domiciliu („Comunitati Rurale Active in Furnizarea si Monitorizarea Serviciilor de Ingrijiri la Domiciliu – Cresterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a batranilor din 5 comunitati rurale” co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa) a determinat ADR sa inceapa sa organizeze excursii cu bicicleta in Romania.

Excursia turistica din perioada 8 – 16 septembrie 2018 a fost un prilej pentru a solicita atentia mass-media pentru o noua campanie pe care Fundatia The Open Network for Community Development doreste sa o lanseze anul viitor: colectarea a 100.000 de semnaturi pentru a putea sa depuna propriile decontari pentru „ingrijirea pe termen lung”. Ioan Suru (coordonator Centru medical ADAM Slatina-Timis), Gabriela Suru, Cristina Vladu (expert sanatate), Dr. Radu Dop (chirurg in retragere) si Peter Gyorgy (Caritas Alba Iulia) au avut in data de 14.09.2018 o consultare pentru a pregati actiunea.

Pe parcursul a 7 zile, cei 20 de ciclisti din Belgia au strabatut peste 870 de km. Au avut parte de zile senine, voie buna si multaaaa energie pentru aceasta calatorie. Efortul lor a fost unul considerabil, parcurgand peste 100km pe zi. Astazi este ultima zi de pedalat, ultima oprire fiind la Slatina-Timis. Dar pana vom afla cum a fost ultima zi de calatorie, va prezentam pe scurt traseul lor:

Ziua 1: Saltina-Timis – Oravita (153km). Dupa 25 de kilometri si primii 1000 de metri altitudine, au luat o scurta pauza si s-au tinut de glume: Paul a reusit sa urce patru cicliste pe un cal.

Ziua 2: Oravita – Eselnita (137km). Au avut parte de povestiri despre istoria locala cu Decebal si Traian, peisaje minunat, Portile de Fier, toate fiind apreciate.

Ziua 3: Eselnita – Pestisani (134km). Au facut un mic picnic in natura si apoi o vizita la manastirea din Tismana. Au aflat ca acolo aurul Romaniei a fost ascuns de rusi dupa al doilea razboi mondial. Au fost inclinati sa cerceteze si ei locurile. Poate, poate au uitat ceva aur pe acolo?

Ziua 4: Pestisani – Obarsia Lotrului (113km). Toata lumea s-a trezit devreme: Transalpina ii asteapta, poate cu aceeasi nerabdare cu care au pedalat ei pana acolo. In drumul lor au trecut prin Targu Jiu, orasul sculptorului Brancusi.

Ziua 5: Obarsia Lotrului – Alba Iulia (128km). Pe drum Bart, a avut timp pentru o petrecere costumata: pentru 750 de lei, pieile de oaie sunt ale tale!

Ziua 6: Alba Iulia – Cincis (96km). Biciclistii nostri au avut placerea apoi sa pedaleze de-a lungul raului „Mures”, sa faca poze la castelul Hunedoara si sa se relaxeze la lacul Cincis

Ziua 7: Cincis – Slatina-Timis (109km)

Suntem siguri ca a fost o experienta de neuitat pentru ciclisti. Felicitari, doamnelor si domnilor!

Le puteti urmari aventura pe paginile de Facebook:

Le multumim tuturor celor care au sprijinit si organizat acest tur. Multumim pentru efortul depus pentru a creste nivelul de constientizare asupra nevoii de servicii de ingrijiri la domiciliu.

Alina Scanteie, Office Manager Fundatia TON

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.