Draga Doamna / Domn,

In 2022, dupa o pauza fortata de Corona, cel de-al 8-lea Forum Belgia-Romania va avea loc in Geel, Belgia. Colegiul Thomas More din Geel va gazdui aceasta a 8-a editie in perioada 23 – 25 martie 2022. Va fi o oportunitate provocatoare de a discuta stadiul cooperarii descentralizate intre ambele tari dupa mai bine de 30 de ani de colaborare.

Al 8-lea Forum isi propune sa incadreze cooperarea dintre Belgia si Romania dupa o pauza fortata de Corona care ne-a schimbat total viata, dar si pe cea economica, sociala si de mediu. Acesta este motivul pentru care am ales „Rezilienta” ca tema generala pentru acest al 8-lea Forum. Cu alte cuvinte: capacitatea de a ne reveni din adversitate si de a invata lectii pozitive pentru viitor.

Acest al optulea Forum doreste sa se concentreze pe rolul grupurilor locale de actiune descentralizate in implementarea si realizarea prioritatilor europene si nationale. Obiectivele de dezvoltare durabila ale ONU si planul european pe termen lung 2021-2027 al UE si NextGenerationEU (cunoscut si sub numele de Cadru financiar multianual – CFM) vor fi ghidul nostru pentru derularea proiectelor concrete de rezilienta intre Romania si Belgia.

Asteptam cu nerabdare sa va vedem si sa ne intalnim in „Orasul Milostiv” Geel cu sloganul „Ai ajuns acolo, ramai acolo” in martie 2022!

Participarea este gratuita / Inregistrarea este obligatorie / Mai multe informatii vor fi disponibile in curand pe https://fobero.eu/en/forum-2022-belgium-3.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.