Sambata, 15 iulie 2023, Cristina Chert (coordonatoarea proiectului A Better Life – ABLE), a organizat in Belgia, atelierul „O privire romaneasca asupra orasului Turnhout” in colaborare cu ADR-Vlaanderen. Atelierul despre povestiri a atras un grup divers de participanti vorbitori de limba romana, cu totii interesati de arta povestirii.

Patrick van den Nieuwenhof, de la ADR-Vlaanderen, a inceput atelierul cu o introducere inspirata in limba romana despre proiectul „A Romanian view op Turnhout”.

Facilitatorul, un povestitor experimentat, Cristina Chert, a continuat si a subliniat importanta povestirii si modul in care povestile pot conecta oamenii, pot transmite mesaje si pot evoca emotii.

Dupa aceasta introducere, participantii au avut ocazia sa inceapa ei insisi. Cristina i-a condus prin diverse exercitii pentru a-si dezvolta creativitatea si tehnicile de povestire. Participantii au lucrat in grupuri si au creat povesti originale despre Turnhout. A fost fascinant sa vedem cum fiecare grup si-a conturat povestile unice si cum participantii s-au inspirat si s-au incurajat reciproc. Au jucat rolul de povestitori si au folosit diverse tehnici, cum ar fi tonalitatea vocii si limbajul corpului, pentru a da viata povestilor lor. Dupa aceea, au avut ocazia sa scrie ei insisi o povestire scurta, aplicand tehnicile de povestire pe care le-au invatat si au prezentat-o grupului. In cele din urma, participantii au avut ocazia de a interactiona unii cu altii si de a face schimb de experiente.

Putem concluziona ca atelierul de storytelling din Turnhout a fost o experienta inspirata si imbucuratoare. Participantii au plecat cu noi perspective, abilitati si un sentiment de comunitate.

Atelierul s-a desfasurat in cadrul proiectului „ABLE – A Better LifE”. Fundatia The Open Network for Community Development este coordonatorul proiectului ABLE, proiect cofinantat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Actiunea Cheie 2, KA220-ADU – Parteneriate de cooperare in domeniul educatiei adultilor, numar de proiect 2021-1-RO01-KA220-ADU-000029747. Proiectul este implementat de organizatii din Romania (Fundatia The Open Network for Community Development si Asociatia Romanian Women’s LOBBY), Italia (Euro Project Lab Srls), Spania (Blue Room Innovation) si Portugalia (Associacao para a Acao Educativa Cultural e Desportiva Form2you).

Vizitati platforma noastra la www.a-betterlife.eu sau urmariti-ne Pagina Facebook a proiectului pentru a fi la curent cu toate noutatile! Pentru albumul foto click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.