The_Open_Network_O_saptamana_dedicata_copiilor

In saptamana 5-11 aprilie, GLT „Picaturi Albastre” din Hodora a desfasurat o serie de activitati speciale impreuna cu 14 elevi din Belgia. Pe langa discutiile despre sanatate, igiena si mediu inconjurator, care au fost facute intr-un mod inedit, prin joculete, tinerii voluntari care au fost implicati au desfasurat si o serie de activitati care stau la baza interculturalitatii.

Fiecare zi de activitate s-a desfasurat in curtea Scolii Gimnaziale „Cezar Petrescu” Hodora. Dimineata, copiii din Hodora au participat la cateva sesiuni de lucru sustinute de elevii din Belgia in limba engleza, limba franceza, acest lucru nefiind o piedica in comunicare. Printre temele abordate de elevi s-au numarat informatii despre Belgia, la care tinerii din Hodora au fost foarte receptivi.

In partea a doua a zilelor, voluntarii de la GLT „Picaturi Albastre” si voluntarii din Belgia si-au impartasit cunostintele in materie de dansuri traditionale, astfel incat, la finalul serii pe langa dansurile traditionale romanesti s-au dansat si dansuri traditionale belgiene.

Activitatile de dupa-amiaza, desfasurate impreuna cu copiii, au avut o tematica „Cosmos”, iar jocurile au fost adaptate in functie de aceasta tema, iar duminica, voluntarii din GLT au organizat TON Day, o activitate a carei tema a fost sanatatea.

Cei 14 elevi au venit in Hodora de la scoala belgiana „Instituut Heilig Hart van Maria”, din comuna Berlaar printr-un program de schimb de experienta, care este o traditie inca din anul 2011, cand profesorii din Berlaar au participat la activitati desfasurate de cadrele didactice de la Hodora, si a continuat in anii care au urmat. Anul acesta, schimbul de experienta a constat in activitati de comunicare.