The-Open-Network-Voluntar-pentru-oameni

In perioada 20-23 iulie 2017, la Slatina-Timis, jud. Caras-Severin, un loc binecuvantat de Dumnezeu, cu un peisaj de basm si oameni minunati, Fundatia „The Open Network for Community Development” in parteneriat cu ADR-Vlaanderen, Belgia si ADAM Slatina-Timis a organizat Trainingul National – TONNE.

Intalnirea a fost un bun prilej de a afla ce se intampla in comunitatile aflate sub umbrela TON, ce activitati au fost desfasurate in folosul oamenilor, cum se implica voluntarii in dezvoltarea comunitatii locale. O alta parte a trainingului a constituit-o lucrul pe domenii specifice de interes unde, interactiv, fiecare a putut sa-si spuna parerea, sa propuna individual sau pe grup de lucru, ce proiecte ar putea fi realizate in comunitatea pe care o reprezinta, folosind Reteaua TON.

Totul s-a desfasurat intr-o atmosfera placuta, cu voie buna, dar cu un real interes pentru ideile fiecarui participant pentru ca in final sa ajungem la concluzia ca „in TON nu trebuie sa ajungem in varf folosind orice mijloace, nu trebuie sa ne asumam merite care nu ni se cuvin pentru a ne atinge scopurile personale ci trebuie sa ne consultam, sa ne ajutam, sa lucram in echipa pentru a ajuta la dezvoltarea comunitatii din care facem parte.”

Am incheiat activitatea multumind oamenilor cu care am lucrat pentru frumusetea sufleteasca, pentru daruirea si bucuria de care dau dovada atunci cand trebuie sa ajute oameni.

Multumim organizatorilor pentru efortul depus in buna derulare a trainingului si mai ales pentru caldura sufleteasca cu care am fost primiti.

Viorica Vintila-Sontica, Trainer in Reteaua TON