the-open-network-Conferinta-finala-proiect-Re-InVEST

In perioada 28-29 Martie 2019 va avea loc in Belgia, Leuven, Conferinta finala din cadrul prioiectului „Reconstruirea unei Europe favorabile incluziunii, bazata pe valori de solidaritate si incredere prin investitii sociale – RE-InVEST”. Acest eveniment este o oportunitate catre dialog intre cercetatori, experti finante europene, reprezentanti ONG-uri, reprezentanti ai institutiilor publice, personalitati ai societatii civile, alti sustinatori ai schimbarilor din politicile publice. Intalnirea va avea loc la Colegiul Irlandez din centrul vechi, medieval al orasului Leuven. Detaliile practice de organizare si programul intalnirii vor fi disponibile incepand cu luna Ianuarie pe web-site-ul proiectului RE InVEST (www.re-invest.eu).

Tema conferintei

In 2013, in urma unei perioade de criza si a unor masuri severe de austeritate, Comisia a lansat Pachetul de investitii sociale (SIP) ca prim efort pentru reechilibrarea progresului economic si social. Ambitia noastra cu proiectul Re-InVEST (2015-2019) este de a contribui la consolidarea fundamentelor filosofice, institutionale si empirice ale SIP – legate de Pilonul European al Drepturilor Sociale – in vederea crearii unei Europe mai incluzive. Conferinta finala va schita o panorama completa a celor 50 de rapoarte de cercetare si isi propune sa contribuie la un dialog intre cercetatorii universitari, serviciile publice si sociale, societatea civila si factorii de decizie politica in diverse aspecte ale politicii sociale.

Sesiunile specifice vor fi dedicate urmatoarelor subiecte:

• Investitii sociale: de la un capital uman la o abordare a drepturilor omului si a capacitatilor umane;
• Impactul pe termen lung al crizei 2008-2014 asupra grupu27rilor vulnerabile;
• Vulnerabilitatea, criza economica si deficitul democratic;
• Protectia sociala, politicile active privind piata muncii si incluziunea sociala;
• O perspectiva a investitiilor sociale pe pietele de servicii: cinci studii de caz (educatie timpurie, ingrijire medicala, locuinte, furnizare apa, servicii financiare de baza);
• Promovarea unui climat de investitii sociale: conditii macroeconomice si politice;
• Cercetarea actiunilor participative cu grupuri vulnerabile – o abordare a drepturilor omului si a capacitatilor umane.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.