In perioada 20-23 februarie 2024, s-a desfasurat in Ghana conferinta „Reechilibrarea opiniilor si politicilor privind migratia” organizata in cadrul proiectului „OPPORTUNITIES – Crises as Opportunities: towards a Level Telling Field on Migration and a New Narrative of Successful Integration”. Proiectul reconstituie diferite perspective asupra migratiei si integrarii in tarile de origine, tranzit si destinatie.

Programul de cercetare OPPORTUNITIES porneste de la metafora „Nivelul campului de povestire”. Aceasta metafora cere ca fiecare voce privind migratia sa fie ascultata si auzita in mod egal. Prin urmare, dialogul trebuie sa raspunda conditiilor de multiperspectivitate, etica a ascultarii si acces egal la resurse. „Nivelul campului de povestire” provoaca politicile sa creeze acest dialog egal.

Conferinta de la Accra a creat acest „Nivel al campului de povestire”. Pentru a crea un loc pentru o viziune africana asupra migratiei, pentru a accentua nevoile tarilor africane si pentru a incorpora cercetarile expertilor africani in materie de migratie, dorim sa reechilibram viziunea eurocentrica asupra migratiei. O viziune echilibrata care sa raspunda vocilor oamenilor care doresc sa migreze sau au migrat.

Pe aceasta cale, dorim sa multumim Centrului pentru Studii de Migratie si echipei Directorului Prof. Mary Boatemaa Setrana. De asemenea, dorim sa multumim tuturor cercetatorilor pentru prezentari si Universitatii din Ghana pentru gazduirea acestei intalniri. Multumim tuturor partenerilor pentru aceste trei zile pline cu informatii interesante. Pentru albumul foto click aici.

Fundatia The Open Network for Community Development este partener in cadrul proiectului OPPORTUNITIES, proiect finantat prin Programul Orizont 2020 – Programul-cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene (acordul de grant nr. 101004945). Proiectul este implementat de 14 parteneri din statele membre ale Uniunii Europene (Italia, Romania, Austria, Franta, Portugalia si Belgia) si tari africane (Senegal, Ghana si Mauritania).

Pentru mai multe informatii despre activitati si rezultate, va invitam sa ne vizitati site-ul proiectului sau Pagina de Facebook a proiectului.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.