The_Open_Network_Echilibrul_intre_munca_si_viata_in_prag_de_an_nou

Proiectul REGAL ne aduce aminte ca viata nu inseamna doar munca. Exista si alte bucurii de care trebuie sa profitam la maxim.

In cadrul celui de al 5-lea focus grup, participantele au discutat despre cum ar trebui sa arate comuna Moldovita pentru a fi ideala, ce institutii ar trebui sa existe. Ele si-ar dori in primul rand sa existe niste fabrici care sa ofere locuri de munca, in special pentru femei. Ca si domeniu de activitate pentru acestea: prelucrare fructe de padure, tesatorie traditionala pentru covoare din lana, covoare din petice, catrinte, prelucrare produse lactate, prelucrarea lemnului. De asemenea ar fi necesare si firme care sa ofere servicii: catering, baby sitting, curatenie la domiciliu. Desi sunt utile, discutiile au scos in evidenta birocratia care duce la dificultati de infiintare si administrare, taxele care ar creste considerabil preturile unor astfel de servicii.

De asemenea s-a discutat si despre importanta unor grupuri, servicii care sa ofere sprijin si consultanta pentru infiintarea firmelor, sprijin pentru accesarea de fonduri nerambursabile, sprijin pentru fermieri.

S-a discutat si despre existenta unor locuri pentru relaxare si petrecere a timpului liber: bazin de inot, Centru de relaxare cu spatii de masaj, SPA, sali de fitness.

Activitatea s-a incheiat cu cate o surpriza pentru fiecare participanta din partea doamnei Mihaela Hiche, expert in cadrul proiectului REGAL. Acestea au primit cate un glob si o felicitare. Dupa ce au citit mesajele primite, fiecare persoana a facut urari celorlalte.

Proiectul „REGAL – Regaining life for precarious women at work” este cofinantat prin Programul Drepturi, Egalitate si Cetatenie al Uniunii Europene (2014-2020)/Call REC-AG-2018. Pentru albumul foto click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.