Confederatia Caritas Romania, impreuna cu Asociatia C.A.R.P. „OMENIA” Bucuresti, partener in cadrul proiectului „Cetateni activi la puterea a treia”, a organizat in data de 25.04.2017, prima editie a Forumului Seniorilor, eveniment in premiera in Romania dedicat promovarii drepturilor persoanelor varstnice.

Forumul Seniorilor a fost conceput ca un spatiu de comunicare intre decidentii politici si reprezentantii seniori ai Parlamentului Seniorilor – for consultativ care apara si promoveaza interesele persoanelor varstnice. Cei 9 membri ai acestui for au prezentat in cadrul evenimentului un document de pozitie si o platforma program ce cuprinde recomandari pentru crearea unui cadru legislativ favorabil unei imbatraniri demne si active.

„Sa nu dam ani vietii, ci sa dam viata anilor, pentru ca din punct de vedere al sanatatii, daca prelungim viata, nu este suficient. La nivel mondial exista o crestere a sperantei de viata, insa cred ca este foarte important sa avem si conditii de viata corespunzatoare pentru cei carora le datoram ceea ce suntem astazi.” Florian Dorel Bodog, Ministrul Sanatatii.

Click aici pentru mai multe detalii despre proiect si despre eveniment.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.