In perioada 25-30 octombrie 2022 a avut loc la Girona, Spania, intalnirea LTTA – Activitate de Invatare, Predare, Formare pentru cele 22 de reprezentante ale organizatiilor de femei din trei tari europene: Italia, Portugalia si Romania. Activitatea s-a desfasurat in cadrul proiectului ABLE – A Better LifE, proiect cofinantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Partenerul spaniol, Blue Room Innovation a organizat un program exemplar de studiu, invatare si vizite de lucru in regiunea Cataloniei – oferind posibilitatea de a aprofunda produsele intelectuale dezvoltate in proiect pana acum, si anume: accesul la Platforma ABLE si cunostintele integrate in modulele dezvoltate pentru Platforma de toti partenerii institutionali: Fundatia The Open Network for Community Development si Asociatia Romanian Women’s Lobby din Romania, Asociatia Form2You din Portugalia, Asociatia Euro Project Lab Srls din Italia si Blue Room Innovation din Spania – gazda intregii intalniri.

In cadrul LTTA, participantii au avut ocazia sa afle mai multe despre activitatea organizatiilor de femei din mediul rural din Catalonia prin intalnirea comuna desfasurata la delegatia departamentului rural al Guvernului Catalan (Generalitat) din Girona. La intalnire au participat presedintele, directorul si experti ai departamentului care au explicat diferite politici rurale implementate in zona, iar asociatiile participante si-au prezentat experienta ca punct de baza pentru discutii.

A fost un program intens de invatare, a fost o perioada de reflectie si discutie asupra oportunitatilor de dezvoltare pe care femeile rurale le au in prezent in Europa in diferite zone, tari europene. A fost un program in care schimbul de bune practici intre organizatiile prezente a demonstrat inca o data ca prin dialog, Europa va creste prin invatare si va deveni o Europa sociala si mai solidara.

Pentru albumul foto click aici. Pentru articolul complet in limba romana si limba engleza click aici.

Urmariti-ne Pagina Facebook a proiectului pentru a fi la curent cu toate noutatile!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.