Fundatia The Open Network for Community Development a participat si anul acesta la evenimentele organizate in cadrul Saptamanii Belgiene. Josef Goebels, Presedinte TON si Cristina Vladu, Expert in sanatate, au participat in perioada 11-15 aprilie, la cea de-a patra editie a Saptamanii Belgiene ce a avut loc la Bucuresti.

Evenimentul de anul acesta a fost dedicat gastromoniei si industriei alimentare belgiene si s-a bucurat de participarea invitatilor speciali, Alex Verhoeven, chef de elita si proprietar al prestigiosului restaurant Fleur de Sel din Kasterlee, Belgia, cat si a renumitului ciocolatier belgian, Laurent Gerbaud.

Organizata pentru cel de-al patrulea an consecutiv de BEROBA, Asociatia de Afaceri Romano-Belgiana, Saptamana Belgiana s-a bucurat de intregul sprijin si de participarea Ambasadei Regatului Belgiei in Romania. “Inca o data, comunitatea de afaceri belgiana din Romania organizeaza, cu sprijinul Ambasadei, un eveniment ce favorizeaza relatiile economice dintre cele doua state membre ale Uniunii Europene.” a declarat Excelenta Sa, Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania, Dl. Thomas Baekelandt.

Agenda saptamanii a cuprins o degustare privata sustinuta de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua fata a ciocolatei belgiene, pentru retetele sale inovatoare si angajamentul ferm fata de ingrediente naturale, organice. Evenimentul a fost o introducere in universul fascinant al ciocolatei si o sansa de a descoperi recolte de cacao de diferite origini si de a afla mai multe despre marca Gerbaud, lider in productia de ciocolata artizanala. Delegatia Wallonie-Bruxelles a facilitat vizita lui Laurent Gerbaud la Bucuresti.

Conferinte de afaceri si seminarii s-au imbinat cu sesiuni informale de networking, ce au permis participantilor sa castige know-how, precum si conexiuni valoroase. Marti dupa-amiaza, FEVIA, Federatia Belgiana a Industriei Alimentare, a organizat o prezentare cu privire la prezenta sa pe piata romaneasca. Miercuri, membrii Biroului Producatorilor de Carne din Belgia au avut intalniri cu partenerii lor romani. Joi, a avut loc un seminar de o zi, cu tema “Alimentatia – un lant lung de aprovizionare”.

“Saptamana belgiana constituie o oportunitate valoroasa de a prezenta cultura si gastronomia noastra comunitatii locale. In fiecare an, evenimentul devine mai amplu si castiga interesul din ce in ce mai multor participanti, devenind o retea unica de oportunitati de afaceri.”, a comentat Alain Schodts, Presedinte BEROBA, Asociatia de Afaceri Romano-Belgiana.

Miercuri si joi a avut loc, la World Trade Center, evenimentul Open Business Days, oferind spatiu de expunere si noi oportunitati de afaceri companiilor belgiene prezente pe piata locala. Membrii BEROBA s-au bucurat de spatiu expozitional gratuit, cu conditia confirmarii participarii.

Fotografii din cadrul evenimentului

Agenda:
Conferinta de presa
Open Business Days
Ceremonia de lansare a Saptamanii Belgiene 2016
Gala Dinner

Surse:
Asociatia de Afaceri Romano-Belgiana (BEROBA)
Un articol cuprinzator cu privire la Saptamana Belgiana 2016 – FulviaMeirosu.ro

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.