the-open-network-Schimbarea-atitudinilor-schimbarea-contextelor

Cea de-a doua intalnire hibrida a proiectului OPPORTUNITIES a avut loc la Paris la sfarsitul lunii martie. Am fost primiti cu caldura de partenerul nostru francez GRDR si de directorul Cite des Metiers. Punctul culminant al acestei intalniri a fost dezbaterea publica care a avut loc miercuri, 30 martie.

Contextul intalnirii a fost complet schimbat de razboiul din Ucraina. Nu mai exista criza a Europei, dimpotriva, exista mai multa coeziune ca niciodata. A aparut si o noua cultura primitoare. Dar s-a schimbat ceva fundamental? Exista posibilitati pentru o noua poveste, un nou discurs? Articolul complet despre discutiile din cadrul intalnirii il gasiti aici.

Proiectul  „OPPORTUNITIES – Crises as Opportunities: towards a Level Telling Field on Migration and a New Narrative of Successful Integration” (acordul de grant nr. 101004945) este finantat prin Programul Orizont 2020 – Programul-cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene. In Romania, Fundatia TON conduce o cercetare sociala cu privire la impactul pe care migratia cetatenilor din Republica Moldova il are in dezvoltarea politicilor Uniunii Europene, in democratizarea si accesul masurilor cu privire la migratie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.