Anul acesta, actiunea de strangere de fonduri in vederea finantarii serviciilor de ingrijiri la domiciliu va avea 2 etape. Prima etapa este in plina desfasurare in perioada 9 – 19 iunie 2017, 3 belgieni vor strabate peste 800 km pentru a promova necesitatea serviciilor de ingrijire la domiciliu in Romania si pentru a colecta fondurile necesare furnizarii acestor servicii in comunitati rurale din tara noastra.

Aceasta actiune are loc in cadrul proiectul „Comunitati Rurale Active in Furnizarea si Monitorizarea Serviciilor de Ingrijiri la Domiciliu – Cresterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a batranilor din 5 comunitati rurale” se desfasoara pana in octombrie 2017 si este co-finantat printr-un grant de 74.050 CHF din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Proiectul se desfasoara la nivel national, respectiv in 5 comunitati rurale din tot atatea regiuni ale Romaniei: Nord – Est (Moldovita, jud. Suceava), Vest (Armenis, jud. Caras-Severin), Nord – Vest (Batar, jud. Bihor), Sud – Est (Dumitresti, jud. Vrancea), Centru (Bunesti, jud. Brasov). Are o importanta componenta de influentare a politicilor publice in acest domeniu, cresterea informarii decidentilor politici asupra solutiilor cost eficace de a oferi servicii de calitate varstnicilor.

In toate localitatile din cadrul turului vor avea loc conferinte pentru strangere de fonduri, fiind preconizati a se colecta peste 17.000 de euro, pana in acest moment fiind deja stransi peste 6.000 de euro. Banii vor fi impartiti in mod egal comunitatilor care fac parte din proiect.

Ciclistii urmaresc strangerea de fonduri atat din Belgia, cat si din Romania, dar si oriunde in lume unde exista copii ai batranilor singuri din Romania.

A doua etapa a acestei actiuni va avea loc in perioada 12 – 23 septembrie 2017.

Daca doriti sa sprijiniti acest demers, puteti dona in conturile:
Fundatia The Open Network for Community Development
Euro IBAN: RO86 BTRL 0240 4205 7388 44XX
Ron IBAN: RO40 BTRL 0240 1205 7388 44XX
Banca Transilvania, Agentia PODU ROS, Bd. Socola nr. 2, Iasi
SWIFT: BTRLRO22.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care sprijina demersul nostru, voluntarilor, autoritatilor locale, finantatorului, sponsorilor, donatorilor si, nu in ultimul rand, celor 3 belgieni care pedaleaza pentru aceasta cauza nobila!

Puteti urmari toata experienta lor pe Pagina de Facebook a Campaniei – Pedalam pentru Varstnici.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.