The_Open_Network_Alliances_to_fight_Poverty

In perioada 17-18 octombrie s-a desfasurat in Torino, Italia, intalnirea grupului informal Alliances to fight poverty (Aliante pentru combaterea saraciei) la care a fost reprezentata si Fundatia The Open Network for Community Development. Aliantele doresc sa scada cu succes saracia, excluderea sociala si inegalitatea la toate nivelurile societatii.

«Lupta impotriva saraciei, excluziunii sociale si cresterii inegalitatii inseamna mai mult decat finantarea bancilor de produse alimentare sau colectarea statisticilor. Aceasta lupta cere un angajament deplin. Depinde de noi, ca o societate, pentru a contracara saracia in crestere, incluziunea sociala si inegalitatea.

„Aliantele pentru combaterea saraciei” au inceput in 2010 pentru a raspunde provocarilor amenintatoare pe care le reprezinta aceste tendinte negative.»

Aliantele sunt o coalitie informala de organizatii la firul ierbii, miscari ale muncitorilor, sindicate, think tank-uri sociale, experti din deja 13 tari europene (Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Scotia, Franta, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Suedia, Italia, Olanda si Romania). Aliantele au creat o platforma pentru o Europa reinnoita prin schimbul de experiente, cunostinte si puncte de vedere diferite.

Scopul „Aliantelor pentru combaterea saraciei” este de a aduna ONG-urile, partenerii sociali si societatea civila impreuna cu orasele, regiunile, statele membre si institutiile europene in jurul unei noi viziuni asupra Europei, in care distributia corecta ocupa un rol central.

Aliantele vor sa ne influenteze partile interesate pe masura ce lupta impotriva saraciei incepe in propriile organizatii. Acolo gasim sprijinul necesar viziunii noastre sociale asupra Europei. Ele pot face societatea constienta de provocarile cu care ne confruntam.

Aliantele doresc sa influenteze guvernul nostru la toate nivelurile, deoarece drepturile omului ar trebui sa stea la baza politicii sale. Trebuie sa inceteze incalcarea lor, asa cum se intampla in prezent prin mentinerea guvernantei economice care duce doar la mai multa saracie si inegalitate.

Aliantele vor sa influenteze Europa, deoarece politicile sale ne determina viata si viitorul nostru mai mult ca niciodata. In prezent, acest viitor nu pare prea luminos pentru multi oameni. Acesta ar trebui sa fie principalul obiectiv al Europei de a schimba acest lucru, de a realiza un viitor fara saracie, excludere sociala si inegalitate in crestere.

„Aliantele pentru combaterea saraciei” solicita tuturor celor preocupati de saracie, excludere sociala si inegalitate in crestere sa se alature si sa-si consolideze directionarea spre o Europa reinnoita. Cu totii putem face diferenta. Pentru mai multe informatii, click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.