O viata de calitate inseamna ca exista indicatori buni, performanti, ridicati in ceea ce priveste: Echilibrul dintre viata si munca, sanatatea, educatia, siguranta personala etc.
Daca NU exista echilibru intre viata personala si cea profesionala, apar 3 mari si importante simptome:
1. Stresul
2. Oboseala la munca
3. Orele petrecute la munca sunt o bariera in calea indeplinirii obligatiilor familiale.
Cand munca pe care o femeie o face acasa poate fi considerata “munca” si cand “obligatie familiala”? Aceasta a fost tema focus grupului din 2 noiembrie 2019.
Doamnele din Moldovita au lucrat impreuna pentru a raspunde cand aceasta “munca” ar putea fi considerata “munca-munca” in adevaratul sens al cuvantului si cand aceasta activitate este considerata “o obligatie familiala” care se face in timpul liber. Au cautat sa identifice diferente intre munca-munca si munca-obligatie familiala.
In ultimul timp, echilibrul dintre viata profesionala si viata personala a inceput sa ocupe din ce in ce mai mult agenda forurilor care coordoneaza si fac politici la nivel European. Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) este un Observator European care analizeaza statistic acest echilibru si face recomandari pentru dezvoltarea unor politici pentru o viata mai buna.
Pentru a urmari activitatile desfasurate in Romania in cadrul proiectului, va invitam sa apreciati Pagina de Facebook REGAL Romania. Mai multe informatii despre proiect gasiti pe site-ul proiectului. Pentru albumul foto click aici.
Leave a Reply