Sambata, 27 mai 2017, reprezentantii organizatiilor de pe Valea Ramnicului, care isi desfasoara activitatea sub umbrela TON, s-au reunit la Jitia pentru a participa la Trainingul Regional organizat de Fundatia „The Open Network for Community Development” in parteneriat cu OLF Jitia si Asociatia pentru Dezvoltare Sociala, Educationala si Locala Dumitresti – ADSEL, avand ca tema „Voluntari motivati si initiativa proprie”. Training-ul a fost sustinut de catre trainer-ul national din Reteaua TON Viorica Vintila-Sontica.

Prima parte a training-ului s-a desfasurat interactiv pentru ca fiecare sa se exprime si sa isi faca cunoscute opiniile. Au fost identificate nevoile comunitatii din Jitia dar si modalitatile in care poate actiona organizatia de femei pentru a ajuta cat mai mult comunitatea. Am fost incantata sa gasesc oameni cu suflet mare care si-au exprimat dorinta de a participa la activitatile organizate de OLF Jitia si care au fost interesati sa afle si sa invete din experienta organizatiilor mai vechi.

In partea a doua a fost organizat un atelier practic unde participantele au lucrat impreuna cusaturi (ie), au crosetat, au confectionat coliere si bratari din margele. Atelierul practic s-a desfasurat intr-o atmosfera placuta, vesela, cu depanari de amintiri si cu intocmiri de planuri pentru viitor.

Nu puteam parasi Jitia fara a multumi coordonatoarei evenimentului, doamna Coman Aneta, domnului director Lalu Gabriel, care ne-a fost mereu alaturi si a sustinut activitatile organizate de noi, participantelor de la organizatiile Poienita, Chiojdeni, Dumitresti si nu in ultimul rand doamnelor si tinerelor din Jitia care ne-au primit cu multa caldura. Intalnirea a fost un succes avand in vedere ca toata lumea a insistat sa avem cat mai multe activitati de acest gen. Click aici pentru album foto.