Mai multe intalniri de echipa si sesiuni de formare au fost organizate pentru cresterea capacitatii echipelor comunitare pentru a progresa in ceea ce priveste aceste teme destul de aride. Intalnirea de echipa din Vatra Dornei (iulie 2016) a facilitat o prima revizuire a cadrului legislativ, impartasirea celor mai bune idei pentru definirea de planuri de servicii de ingrijiri la domiciliu la nivel de comunitate, planuri de promovare a acestor servicii etc. Aceste planuri au fost discutate ulterior in fiecare dintre comunitati.

Traininguri pe subiectul managementului serviciilor de ingrijiri la domiciliu au fost organizate in Slatina-Timis (August 2016) si Miercurea Ciuc (Octombrie 2016); un numar de 48 reprezentanti din comunitati pilot (inclusiv Cotnari, jud. Iasi) au putut participa la aceste traininguri si imbunatati cunostintele lor vis-a-vis de munca in serviciile de ingrijire la domiciliu.

Cu sprijinul partenerilor belgieni, in aprilie 2017 a fost organizat un training pe subiectul ingrijirilor la domiciliu in Belgia; la acest program au participat 14 persoane, respectiv lideri ai asociatiilor locale si asistenti medicali apartinand fiecarei echipe de ingrijiri comunitare. Trainingul a asigurat expunerea la probleme organizatorice din cadrul ingrijirii la domiciliu precum si expunerea la problematica profesionala, practica.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.