Sambata, pe 4 iunie 2016, Asociatia EUROPANET (membra TON) si-a pus straie de sarbatoare si a organizat evenimentul „Dezvoltare prin proiecte de cooperare”. Acest eveniment a fost organizat in cadrul proiectului IQAIST – “Improving Quality & Ac-cessibility in In-Service Trainings for teachers” (2014–1–IT02–KA201–004226), proiect finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin intermediul Programului Erasmus+.

Acest proiect este un proiect de parteneriat strategic in domeniul educatiei scolare ERASMUS+. Noul program Erasmus+ isi propune sa sprijine actiunile in domeniile educatiei, formarii, tineretului si sportului pentru perioada 2014-2020. Actiunea cheie 2 sprijina dezvoltarea, transferul si / sau punerea in aplicare a practicilor inovatoare la nivel organizational, local, regional, national sau european.

Principalul obiectiv al proiectului este de a consolida profilul profesional al cadrelor didactice si al institutiilor de educatie prin cresterea accesului acestora la instruiri de inalta calitate, adaptate specific pe nevoia de dezvoltare personala, profesionala si institutionala.

Dupa 2 ani de activitati in cadrul proiectului echipa EUROPANET a prezentat rezultatele obtinute si a lansat oficial, in Romania, platforma www.erasmusplustraining.net.

In cadrul evenimentului de la Iasi au participat si cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala Vatra Moldovitei (Romania), doamne profesoare care au avut oportunitatea pe a participa la cursurile de formare profesionala organizate in cadrul acestui proiect si care au impartasit cu participantii experientele lor de mobilitate Europeana.

Din partea Fundatiei TON am avut placerea sa avem alaturi de noi si membri din asociatiile: Asociatia PROIECT PRO EUROPA (Ciumarna, jud. Suceava), ADAM Moldovita (jud. Suceava), ADAM Slatina-Timis (jud. Caras-Severin) si Asociatia Grupurilor Locale de Tineret (AGLT). Acestia au prezentat actiuni pe care le desfasoara in parteneriat cu organizatiile membre in Reteaua TON, subliniind importanta colaborarilor si parteneriatelor pentru succesul proiectelor, pentru dezvoltarea comunitatilor si in beneficiul membrilor.

Va invitam si pe dumneavostra sa descoperiti oportunitatile de dezvoltare prin proiecte educationale, internationale. Mai multe informatii despre proiect gasiti pe platforma proiectului: www.erasmusplustraining.net, pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/IQAIST sau pe website-ul asociatiei noastre: www.europanet.ro.

Click aici pentru albumul foto

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.