In perioada 31 mai – 1 iunie 2023, cei 4 parteneri ai proiectului „FORWARD – Fashion, Crafts and Design for Women Empowerment” s-au intalnit la Lisabona, Portugalia pentru a impartasi rezultatele celor trei cursuri de formare dedicate femeilor provenite din medii defavorizate, cursuri desfasurate in Italia, Portugalia si Romania si pentru a lucra impreuna la documentul final care contine modelul cursului inovator de moda, design si mestesuguri.

Rezultat al colaborarii dintre organizatiile partenere, acest document isi propune sa serveasca drept ghid pentru conceperea si producerea de viitoare programe de formare profesionala care sa respecte principiile stabilite de incluziune sociala si imputernicire a femeilor.

Impartit in sapte capitole, acest document prezinta fiecare organizatie partenera si descrie particularitatile programelor de formare respective, precum si obiectivele, grupurile tinta si rezultatele. De asemenea, include cercetari privind politicile culturale europene si italiene, romanesti si portugheze legate de educatie, moda, design si mestesuguri, prezentand statistici, masuri si strategii guvernamentale. Ghidul realizat poate fi consultat dand click aici.

Suntem foarte mandri de rezultatele obtinute pana in prezent si de relatia frumoasa si productiva pe care toti partenerii implicati au stabilit-o pe parcursul acestui proiect. Multumim tuturor si multumim in mod special echipei portugheze care a organizat intalnirea! Pentru albumul foto click aici.

Proiectul „FORWARD: Fashion, Crafts and Design for Women Empowerment” este cofinantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, fiind coordonat de  FLO Societa Cooperativa Sociale (coordonator) in parteneriat cu Fismformazione (Italia), D4C – Associacao Design for Crafts (Portugalia) si The Open Network for Community Development (Romania) / A.N.I.M.A OLF Drobeta Turnu-Severin. Mai multe informatii despre proiect va invitam sa aflati de pe site-ul proiectului.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.