Experti din cadrul proiectului „OPPORTUNITIES – Crises as Opportunities: towards a Level Telling Field on Migration and a New Narrative of Successful Integration” (acordul de grant nr. 101004945) s-au intalnit online in data de 21 iunie 2023. Intalnirea a fost organizata de coordonatorul proiectului Beweging (Belgia) cu scopul de a face o scurta evaluare a evenimentelor Cross-Talks desfasurate in tarile partenere si a lectiilor pe care le-am invatat pe parcursul acestor evenimente.

Un aspect important care a fost punctat de majoritatea partenerilor a fost ca cele mai importante sunt povestile in cadrul acestor evenimente, ca trebuie sa avem rabdare sa ascultam aceste povesti ale migrantilor. Aceste Cross-Talks au fost organizate diferit in tarile partenere.

Unul dintre rezultatele mult asteptate ale acestui proiect este cartea cu povestile migrantilor, povesti care au fost culese de catre expertii proiectului.

Proiectul OPPORTUNITIES reconstituie diferite perspective asupra migratiei si integrarii in tarile de origine, tranzit si destinatie. Metoda inovatoare folosita in cadrul evenimentului, numita Cross-Talk („discutii incrucisate”), discutiile intre migranti, autoritati locale, parti interesate si cetateni, aduse intr-un cadru de egalitate, a generat platforme pentru un nou dialog privind imigratia si incluziunea. Rezultatele vor fi interpretate in evenimente culturale locale si intr-o productie in tur a Teatrului KVS Bruxelles, rejucata pe scenele europene.

Fundatia The Open Network for Community Development este partener in cadrul proiectului OPPORTUNITIES, proiect finantat prin Programul Orizont 2020 – Programul-cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene si este implementat de 14 parteneri din statele membre ale Uniunii Europene (Italia, Romania, Austria, Franta, Portugalia si Belgia) si tari africane (Senegal, Ghana si Mauritania).

Pentru mai multe informatii despre activitati si rezultate, va invitam sa ne vizitati site-ul proiectului sau Pagina de Facebook a proiectului.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.