In luna iulie, am avut o prima intalnire in Belgia cu noul ambasador belgian, E.S. John Cornet d’Elzius, dupa o prezentare a ADR/TON de catre ambasadorul onorific E.S. Thomas Baekelandt. Am prezentat ADR/TON si am discutat despre posibile initiative comune pentru viitor, intrucat ambasadorul a subliniat importanta „diplomatiei oamenilor” si a contactului cu toate paturile societatii.

In data de 15 noiembrie, ne-am intalnit la Bucuresti pentru receptia ambasadei cu ocazia Zilei Regelui Belgiei. A doua zi, am vizitat impreuna noua ambasada a Belgiei la Bucuresti si am avut o intalnire privind posibilele noastre proiecte comune si idei pentru viitor.

Prima initiativa va fi conferinta finala a Proiectului de Prevenire, din 14 decembrie, care va fi gazduita la resedinta belgiana si se va desfasura sub patronajul ambasadorului belgian, cu o contributie si din partea Ministerului flamand al Sanatatii si Protectiei Sociale.

O chestiune importanta va fi, de asemenea, detinerea presedintiei UE de catre Belgia in prima jumatate a anului 2024, in cadrul careia Comisia va pune un accent deosebit pe tineret si pe politica de tineret. Mai exact, consultarea si vocea tinerilor in politicile care urmeaza sa fie puse in aplicare de la nivel local la nivel national si european. Cu siguranta si din aceasta perspectiva ADR/TON impreuna cu organizatia partenera Asociatia Grupurilor Locale de Tineret – AGLT, vor pune pe picioare o initiativa impreuna cu ambasadorul Belgiei in prima jumatate a anului 2024 la Bucuresti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.