the-open-network-Re-Invest-vizita-la-Hodora

Fundatia TON a avut placerea sa gazduiasca, la Iasi, intalnirea internationala de pe proiectul „Reconstruirea unei Europe favorabile incluziunii, bazata pe valori de solidaritate si incredere prin investitii sociale” (RE-InVEST). Acest proiect a primit finantare din Programul Orizont 2020, cel mai amplu program de Cercetare si Inovare al Uniunii Europene.

In perioada 22-25 octombrie 2017, 15 experti, cercetatori, profesori universitari si reprezentanti din ONG-uri, s-au intalnit si au discutat pe marginea Pachetului de Lucru nr. 6 din cadrul proiectului.

Pe 23 octombrie a fost organizata o Masa Rotunda de discutii, la care au fost invitati 3 experti din Romania: Claudia Macaria (Manager de Programe, Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Cluj), Diana Chiriacescu (Director, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS) si Ioan Tanase (Expert Monitorizare si Evaluare, Roma Education Fund Romania). Acestia au prezentat pe scurt activitatea organizatiilor din care fac parte si au facut o prezentarea asupra situatiei serviciilor sociale din Romania si a impactului proiectelor sociale desfasurate de-a lungul timpului.

Pe 24 octombrie au fost organizate 2 vizite in comunitati din jud. Iasi (Hodora si Prisacani). Cele 2 grupuri formate au avut posibilitatea de a afla mai multe informatii despre serviciile sociale si investitiile in comunitatile mici din Romania. Au asistat la prezentari si au purtat discutii cu domnii primari din cele 2 comunitati, asistenti sociali, profesori, membri ai ONG-urilor locale si au avut posibilitatea de a vizita scoala, centrul medical si a-si crea o imegine despre cum arata locuintele din mediul rural.

Le multumim tuturor celor care au participat la intalnirile din cadrul acestor vizite, pentru toate informatiile impartasite cu membrii echipei de proiect si va dorim mult succes in activitatile dvs. viitoare. Click aici pentru albumul foto.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.