Expertii proiectului OPPORTUNITIES au mers in Dakar, Senegal, pentru o reuniune de schimb de informatii si consultare cu colegii si partenerii africani. Mesajul principal a fost acela de a redeschide dezbaterea privind dreptul la mobilitate. Un drept natural care presupune un dialog echitabil. Consolidarea acestui drept ar putea oferi un raspuns la dezbaterea toxica si la masurile drastice care costa multe vieti si posibilitati de viitor.

Aceasta a fost a 4-a intalnirii a Consortiului partenerilor de proiect. Toti partenerii de proiect au putut asculta discutii si dezbateri despre migratie dintr-o perspectiva africana si senegaleza, dar au putut, de asemenea, sa se intalneasca cu diferite parti interesate si factori de decizie politica din Senegal. Prof. Aly Tandian (Universite Gaston Berger, St. Louis Senegal) a fost principalul organizator al conferintei de 5 zile, care a avut loc in perioada 13-17 februarie 2023.

Din partea Fundatiei The Open Network for Community Development (TON) a participat dna Florentina Ghilas.

Multe multumiri organizatorilor intalnirii OPORTUNITIES, gazdelor si tuturor celor care ne-au primit pe noi si pe colegii nostri din proiect cu atata caldura.

Proiectul „OPPORTUNITIES – Crises as Opportunities: towards a Level Telling Field on Migration and a New Narrative of Successful Integration” (acordul de grant nr. 101004945) este finantat prin Programul Orizont 2020 – Programul-cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene. In Romania, Fundatia TON conduce o cercetare sociala cu privire la impactul pe care migratia cetatenilor din Republica Moldova il are in dezvoltarea politicilor Uniunii Europene, in democratizarea si accesul masurilor cu privire la migratie.

Articolul complet despre discutiile din cadrul intalnirii il gasiti aici.  Pentru albumul foto, click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.