The_Open_Network_Prima_intalnire_transnationala_a_proiectului_SOS_Foc!

Echipa proiectului SOS Foc! a dat oficial startul activitatilor. Prima intalnire transnationala a avut loc in Belgia, in perioada 25-26 noiembrie 2019. Au fost doua zile de lucru pline in care partenerii au facut cunostinta, au prezentat organizatiile pe care le reprezinta, s-a stabilit rolul fiecarui partener in proiect, s-a ales un comitet de lucru si s-au stabilit modalitatile de comunicare in cadrul grupului.

Actiunile imediat urmatoare: cercetare legislativa, definirea unor chestionare si a unor metode de studiu in scoli, linii strategice pentru angajamentul comunitatilor locale etc.. De asemenea, urmeaza selectarea scolilor in care se vor desfasura o parte dintre activitati (minim trei din fiecare tara) si se va pregati un manual pentru scoli.

A fost realizata deja o Pagina de Facebook a proiectului SOS fire training pe care va invitam sa o urmariti si sa o apreciati.

Proiectul „SOS Foc! Curs de formare europeana pentru elevi in domeniul prevenirii si primului ajutor prin implicarea civica” va fi derulat pe o perioada de doi ani si este implementat de cinci organizatii din Europa: Fondation des Brûlés/Stichting Brandwonden (Belgia) – Coordonator de proiect; Fundatia The Open Network for Community Development (Romania); Sdruzenije Na Na Raboteshtite S Hora S Uvrezhdaniya (Bulgaria); Instituto Politecnico de Setubal (Portugalia); Actie Dorpen Roemenië – Vlaanderen vzw (Belgia). Proiectul SOS Foc! este finantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Actiunea cheie 2, K202 – Parteneriate strategice pentru educatia scolara.

Acest proiect isi propune sa creeze constientizarea copiilor din scolile europene despre riscurile cauzate de incendiu, prevenirea acestuia si cele mai importante masuri de pus in aplicare in caz de urgenta si incendiu.

Multumim tuturor partenerilor pentru schimbul de informatii si organizatiei coordonatoare pentru tot suportul logistic si organizarea primei intalniri. Urmatoarea intalnire transnationala se va desfasura in Romania, in luna martie 2020. Pentru albumul foto click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.