ambasadorul-Romaniei-Andreea-Pastarnac-universitatea-KU-Leuven-the-open-network

In contextul de cooperare romano-belgiana, Ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei, Andreea Pastarnac a efectuat o prima vizita de lucru la KU Leuven, Belgia. Aceasta vizita de lucru a fost organizata de Eduard Fron, membru al consiliului de administratie al ADR-Vlaanderen si presedintele Vatra Limburg, in colaborare cu Jozef Goebels, presedintele ADR-Vlaanderen/TON si Bart Hendrickx, seful echipei diplomatice academice si coordonatorul Relatii internationale KU Leuven.

Pentru locul intalnirii, a fost aleasa Biblioteca Universitara din centrul orasului Leuven. A fost facuta aici o scurta prezentare corporativa a KU Leuven, urmata de o intalnire cu vice-rectorul Politica Internationala KU Leuven, Peter Lievens. A urmat o vizita la Laboratorul de digitalizare al lui Bruno Vandermeulen, unde textele ebraice sunt digitalizate si unde delegatia a fost prezentata de Hendrik Hameeuw. Acest lucru se datoreaza interesului si studiilor ambasadorului Romaniei.

Ulterior, a fost prezentat un exemplu concret de cooperare intre KU Leuven si Romania. Este vorba despre colaborarea dintre Scoala Babel (Timisoara, Romania), reprezentata online de Monica Diaconu si CEGO Leuven (Centrul pentru bunastare si implicare in educatie) reprezentata de prof. Ferre Laevers si Ludo Heylen, director CEGO. Un exemplu care a fost apreciat de ambasadorul Romaniei si s-au incheiat acorduri intre toate partile prezente pentru urmarirea si promovarea ulterioara in Romania.

In cele din urma, au fost vizitate pe campusul Arenberg cateva laboratoare Chem & Tech, unde Eduard Fron este cercetator.

Aceasta vizita a fost incheiata cu o discutie cu un numar de doctoranzi romani de la KU Leuven, care au discutat despre nevoi, oportunitati de studiu, oferta de studii si posibilul schimb bilateral intre universitatile din ambele tari.

Au fost incheiate acorduri cu privire la urmarirea concreta a acestei prime vizite de lucru la KU Leuven. Ambasadorul a explicat acest lucru afirmand ca o considera pe KU Leuven un partener pe termen lung.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.