In frumoasa luna de vara iunie, echipa proiectului „ABLE – A Better LifE” s-a intalnit in cadrul celei de-a treia Intalniri Transnationale a Proiectului ce s-a desfasurat in Sintra, Portugalia. Am gasit Portugalia in sarbatoare, deoarece au fost zilele nationale la momentul intalnirii, 9-10 iunie.

Partenerul nostru extraordinar Form2you ne-a primit cu bratele deschise la Agrupamento Escolas D. Carlos I.

Cu ploaie si soare, cu prieteni vechi si parteneri buni, intalnirea a fost un succes. In timpul acestei intalniri, am discutat aspectele cheie ale proiectului si am conturat urmatorul pas crucial: colectarea si publicarea unei carti cu povestile femeilor din mediul rural care au jucat un rol vital in proiectul ABLE!

Dorim sa le multumim partenerilor nostri portughezi pentru ca ne-au impartasit cultura, orasul lor frumos, istoria si bucataria lor gustoasa.

Stiati ca? Sintra este orasul in care regalitatea portugheza din secolele XIII-XIX a construit numeroase resedinte de vara. La nici o ora distanta de insorita Lisabona, dealurile Parcului Natural Sintra-Cascais, acoperite de paduri de pini, erau locul preferat al monarhilor pentru a-si petrece lunile de vara intr-un climat mai racoros. Aici au fost construite fortarete, palate si conace, toate cu gradini luxuriante, care pot fi vazute si astazi. Sintra a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO din 1995.

Proiectul ABLE este implementat de organizatii din Romania (Fundatia The Open Network for Community Development – coordonator proiect si Asociatia Romanian Women’s LOBBY), Italia (Euro Project Lab Srls), Spania (Blue Room Innovation) si Portugalia (Associacao para a Acao Educativa Cultural e Desportiva Form2you).

Vizitati platforma noastra la www.a-betterlife.eu si imbarcati-va in aceasta calatorie de imputernicire!

Urmariti-ne Pagina Facebook a proiectului pentru a fi la curent cu toate noutatile! Pentru albumul foto click aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.