the-open-network-Proiectul-Belgica.2012

Belgia si Romania au o lunga traditie de colaborare bilaterala, o lunga istorie parteneriala. A venit timpul sa apreciem patrimoniul comun, sa deschidem publicului aceasta istorie comuna, sa punem relatiile trecute intr-un context nou, actual si sa le consolidam in perspectiva unor proiecte de viitor comune.
Institutii si organizatii din Romania si Belgia s-au regasit in aceasta dimensiune parteneriala si impart aceeasi dorinta de dezvoltare a relatiilor bilaterale pentru un viitor European.
Aceasta colaborare unica a inceput acum 115 ani prin Expeditia Belgiana din Antarctica (1897-1899), la care a participat marele cercetator roman, Emil Racovita.
Astazi, intarim peste veac colaborarea noastra internationala prin proiectul intitulat “Belgica.2012”, care a fost evidentiat printr-o expozitie, prin workshop-uri culturale si printr-un program educational ce a atins grupuri diverse de beneficiari
Diferite organizatii si institutii socio-culturale din Romania si din Belgia au implementat acest proiect in Iasi, locul de nastere al marelui cercetator Emil Racovita, in perioada 4 Aprilie – 5 Decembrie 2012.
La conferinta de presa partenerii implicati au prezentat actiunile din cadrul proiectului. Oaspete, in cadrul lansarii, a fost D-l Patrick Van den Nieuwenhof, heritage coordinator in cadrul proiectului “New Belgica” ce s-a realizat in Antwerp, Belgia, un proiect cu o conotatie de incluziune sociala actuala.
Lansarea proiectului a avut loc miercuri, 4 Aprilie 2012, orele 11.00, la Muzeul Unirii, Str. Lapusneanu nr.14, Iasi.

Program conferinta Belgica

Click aici pentru a vedea mai multe poze din cadrul evenimentului.

the-open-network-Proiectul-Belgica.2012-2

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.